Торт пишириш усуллари
| |
Кефирдан мазали писириклар тайёрлаймиз
Кечаси ичилган 1 стакан кефир - ко‘пчилик учун шифобахш ихимлик. Лекин бу катик махсулотидан кенгрок фойдаланиш, масалан, мазали писирик писириш мумкин. Quyida kefir bilan pishiriladigan mazali pishiriqlarni tayyorlash usuli bilan tanishing.
Пирог мурабболи
Керакли махсулотлар: 1 стакан кефир, 2 та туксум, 1 стакан хар гандай мураббо, ярим стакан шакар, 2 стакан ун, бир чимдим туз.
Туксум, шакар, кефир, мураббони, ко‘пчитиб, ун, содовая ко‘шинг. Xamirni gaz patnisiga quyib, qizib turgan duxovkaga tiqing.
50 daqiqa davomida 180 daraja issiqda pishiring. Ксамир тайёр бо'либ, совигандан со'нг икки бо'лакка кесиб, мураббо йоки сметана ва шакарли крем суринг.
Кефирли манна
Керакли махсулотлар: 1 стакан кефир, 1 та туксум, 1 стакан манна йормаси, 1 стакан ун, 1 стакан шакар, 1 ош кошик осимлик мойи, 1 чимдим туз, 1 чимдим соды, 1 чой qoshiq долчин.
Туксум, кефир, шакар, манна йормаси, ун, сода, туз, дольчинни аралаштиринг. Xamirni 20 daqiqa tindiring.
Газ патнисига куйиб, 180 дараджагача киздирилган дуксовкада ярим соатча пиширинг.
Пиройка
Керакли махсулотлар: 1 стакан кефира, ярим стакан осимлик мойи, 3 стакана ун, 1 ош кошик шакар, 1 чой кошик туз, 10 г хамиртуруш.
Кефир, йог ‘, шакар, туз, ун, хамиртурушни аралаштиринг. Xamir qorib, taxminan 1 soatcha qoldiring.
Бу vaqtda xamir ichiga solinadigan mahsulotni tayyorlang. Бу карам, кайнатиб, эзилган картошка, мева йоки бошка нарса бо́лиши мамкин. Пиройка ясаб, дуксовкада кизаргунча пиширинг.
Начинкалийский пирог
Керакли махсулотлар: ярим литр кефир, 5 та туксум, 1 стакан ун, 1 чимдим туз.
Hammasini aralashtiring. Ксамир тайёр. Ичига истаган нарсангизни солишингиз мамкин: джйем, то'г'ралган пиёз билан аралаштирилган консервадаги сайра, то'г'ралган ко'к пийоз ва туксум аралашмаса, пислок ва дудланган го'шт аралашмаси ...
Qolipga yog ‘surib, xamirning yarmini quying, ichiga solinadigan mahsulotni joylab, qolgan xamirni ustidan quying. 170 darajagacha qizdirilgan duxovkada yarim soat davomida pishiring.
Мультиваркадаги писирик
Керакли махсулотлар: 250 мл кефира, ярим кг творог, 4 та туксум, ярим стакан манна йормаси, 150 г шакара, 1 чимдим туз, 1 чимдим соды, бир сиким майиз йоки бошка курук мева (та'бга караб).
Миксерда туксум, шакарни ко‘пиртиринг. Ko‘pirtirishni to‘xtatmasdan tvorog, кефир, манна, сода, туз, оксирида майизни ко‘шинг.
Идишга йог ‘суриб, суйук ксамирни куйинг. Мультиваркани «пиширик» режимига таксминан бир соатга йокинг.
Кекс тайёр бо'лгач, этийот бо'либ деворидан ко'чириб олинг. Идишдан агадариб, ликопчага джойланг. Устини ганд упаси, джем, каймок билан безатишингиз мамкин.
Шоколадки корджлар
Bu xamirning hammasini birdaniga ishlatmasa ham bo‘ladi.Бир юфт корж пиширишингиз мумкин. Колган xamirni sovutkichga qo‘yib, kechki ovqat yoki keyingi nonushtaga yangi biskvit pishiring.
Керакли махсулотлар: ярим литр кефир, 5 ош кошик осимлик мойи, 2 стакана шакара, 1 стакан какао кукуни, 3 стакана ун, 1 чимдим соды, 1 чимдим соды.
Tuxumni shakar bilan ko‘pirtiring. Какао, мой, кефир, ун, содани ко'шиб, хаммасини аралаштиринг. Корджларни йог сурилган товада о'ртача оловда, копког'ини йопиб, анг макули - шаффоф товада (пишган-пишмаганини ко'риб туриш учун) пиширинг.
Тайёр корджларни товадан ясси ликопчага аг'даринг. Силлик джигар ранг пустыня иссик чой билан ичганда, лаззат багаишлайди.
.Mikroto’lqinli pechda mazali tovuq pishirish - Zira.uz
Masalliqlar:
-
300 грамм Товук го'шти (лахм)
-
50 грамм майонез
-
0.5 чок кошикдан туз ва марч
-
0,5 чой кошик куритилган калампир (перец)
-
0.5 чой кошик саримсокпийоз кукуни
Йоналишлар
Bugun sizlarga qanday qilib, mikroto’lqinli pechda mazali va tez tayyorlaniladigan tovuq pishirishni o’rgatmoqchimiz.Bunday usulda tovuq pishirish sizning eng sevimli retseptingizga aylanishi aniq.
Пишган товук го’штидан салатларда, сендвичларда ва шунчаки о’зини мазали кечки овкат сифатида тановвул qilishingiz mumkin.
Tovuq go’shtini turlicha marinadlashingiz va buning evaziga har xil ta’mlarni kashf qilishingiz mumkin.
5 492
Майонезни туз ва барча колган зираворлар билан аралаштирамиз.
Товук го'штини ювиб оламиз.
Go'shtga mayonezli aralashmani yaxshilab surtamiz va 20 daqiqaga marinadlab qo'yamiz, ya'ni shunchaki chetga olib qo'yamiz.
Tovuq go'shtini maxsus toblatmalarga mo'ljallangan yelim qog'ozga solib, havo chiqishi uchun bir necha joyini teshamiz va mikroto'lqinli pechda pishirib olamiz.
Yoki pergament qog'ozga solib ustini tishkovlagich bilan biriktirib qo'yasiz.
5 daqiqa davomida pishiramiz va har xil salatlar bilan birga troamiz. Ёкимли иштаха!
Янгидан янги рецептларни bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
.Дуксовкада товук ва сабзавотлар пишириш - Tomchi.ru
Дуксовкада товук ва сабзавотлар пишириш.

Керакли макссулотлар:
- 1 дона бутун товук (2300 кг),
- 2 ош кошик зираворлар аралашмаси (кора мурш, ширин калампир, аччигуз калампир джукури, аччигуз калампир джукури
- 2 osh qoshiq soya sousi,
- 1 osh qoshiq asal,
- 2-3 dona sarimsoq piyoz bo'lakchalari.
Тайёрланиши:
Товук йашшилаб ювилиб, ко’крак гисмидан кесиб очилади (расимдагидай бо’лиши керак). Sochiq yordamida suvlari artiladi.
Ziravorlar, soya sousi, asal va sarimsoqpiyoz maydalanib, hammasi aralashtirib tovuqning hamma tomonlariga surtib chiqiladi. So’ng 40-50 daqiqa davomida salqin joyda qoldiriladi.


Дуксовка листига фольга ког'оз тошаб, товук ко'йилади ва устини хам фольга ког'ози билан йопиб, четлари макскамлаб чикилади.Qizigan duxovkaga 180 C issiqlikda 1 soat qo’yiladi. 1 соатдан со'нг фольгани оксиста очиб сабзавотлар солииб, яна фольга билан йопиб, 30 дакика пишириш учун кийилади.

Vaqt o'tgach har kimni duxovkasi har hil shuning uchun go'shtga go'gurt cho'pi suqib ko'riladi agar qon chiqmasa, usti folga olib, yuqorisiga qo'yib yoki yokuquqi qisguni (qyib yoki yququqi qisguni) ) пиширилади.

Sabsavotlarini tayyorlash uchun kerakli maxsulotlar:
gulkaram va brokli,
yashil loviya,
tozalangan mayda sabzi,
shirinqravia, bobzi no zalanga zabzi,
shirinqra туз ва зираворлар аралаштирилади ва товук йонларига койиб чикилади.

xoxishga ko’ra boshqa sabzavotlar olish mumkin kartoshka va x.z.


Yoqimli ishtaxa!
.Pazanda - shirin taomlar va pishriqlar retseptlari

Bu taomni oyijonimla qildila. Дам олиш куни хамма уйда, о'чокда товукли димлама килиб бердилар. Озлариниг рецептлари. Джудаям мазали. Пишиси учун икки соат кетадику, лекин тайёрланиши коп вакт талаб килмийди. Керакли масалфклар: 2 кг картошка 3 кг товук ойоклари йоки 2 та бутун товук (бу катта омла учун) 1 литр йог 'зираворлар (кашнич уруг'и, карри, туз) 1 бош саримсок пийоз, юйорланиш , зираворлаб qo'ydila.Таомни тайёрлашни о'чокга о'т йокишдан бошлиймиз. Баланд олов йокиб, козон кызыгача,…
Батафсил Батафсил

Бу торти таййорланишини йозмийман, тайёрланиши мана бу йерда ко’рсатилгандек таййорланган. Lekin bezatish uslubi Onam rahmatli qiladiganlaridek bezatdim. Онам джудаям пиширикларни сделал билан безатар эдилар. Бундай усулда безатилган тортни хеч каерда ва хеч кимда ко’рмаганман. Адам рассом болганликлари учун гоя уларники :).Онам хар доим торт киладиган бо'лсалар, шу безатилиш кисмини кутардик, бу гал гандай усулда безатаркинлар деб. Oddiy biskvit va orasiga yong’oqli bize qilardilar. Четларига эса ана шу биседан qo’yardilar. «Улыбка» ларни qivokkanlarida qiziqish bilan kuzatar edik. устини одатда мевалар билан безатар…
Батафсил Батафсил

Бу кекс хам менга иуда йокади, тайёрланиши осон, тез ва йокимли. рецаптни бу ердан олганман.Оиламга ветчина йокади, юмшоккина, мазали. Шу рецептдан муфинлар ветчина тайёрласа бо'лади. Керакли масалликлар: Мани колипим каттарок болгани учун 1,5 микдорда киламан. 200 гр сарыог '200 гр шакар 1,5 г ванилина (ман кичкина qoshiqni uchida solaman, базан солмиман) 0, 5 ch.q разрикслител 4 тухум 200 гр qulupnay Ustiga quyish uchun qo’shimcha. 1 та тухум 50 гр шакар 125 мл сут Аввал Хона хароратида турган сарыог’га…
Батафсил Батафсил

Суши ва Роллар.Бу ветчина oilamning yaxshi ko’rgan yaxna taomi. Ю трубка дан ко’риб о’рганган эдим. Асосан гуруч ва гуруч учун макссус уксусли аралашма тайёрлаш керак екан. Сотувда ветчина бо'лар экан макссус суши учун деб йозилган уксуслар, лекин уни олиш шарт эмас экан. Уй шароитида хам тайёрласа бо'лар экан. Аввал бир нарсага ойдинлик киритоб олсак, суши ва роллинг фарки нимада. Человек интернетдан топган ма'лумотим куйидагича экан. Суши бу гуручли узун колбаса. Уни ичида норига о'ралган, мелодии балиг'и, креветка ёки саккиз оёкдан…
Батафсил Батафсил

Бу салатни «Шедрое лето» танлови сабабли катнашган о'кув курсда о'рганган эдим.Манга иуда хам йокган эди. Сизлар билан ушбу рецептни бо'лишмкчиман. Faqat biroz o’zgartirilgan, lekin ustozimiz o’rgatganlaridek qildim. Qo’y go’shtni o’rniga tovuq go’shti, qo’ziqorin o’rniga tuzlangan bodring qo’shsela ham bo’ladi deb o’rgatgan edilar. Шуларни озгартирдим. Керакли масалликлар: 300 гр ко’й го’шти (ман товукнинг ко’крак кисмини ишлатдим) 6 та тухум…
Батафсил Батафсил

Норин тайёрлашни бошидан охиргачан ойиджонимладан о’рганганман.Бувим, ойимга хам йордам бериб юрардим кичиклигимда лекин о'зим мустакил таййоклашни ва йо'л йо'рикларини кайнонамдан о'рганганман. Керакли масалликлар: 1,5-2 кг лам мол го'шти (0,5 кг от го'шти бо'льса яна хам мазали чикади. Человек от го'штини о'рнига ичига яримта кази то'г'рийман. Агар бо 'иса, бо'лмаса шундок мол го'штига кивураман.) 2 кг унга каттик хамир кордим (ба'зилар тухум хам соларкан, лекин ман солмасдан киламан. Хамирни каттик килиб, йакшилаб корса, норинни хамири хам чиройли чиройли.) 2-3 болак…
Батафсил Батафсил

Хар бир о'збекнинг о'зига хос плов тайёрлаш усули бор, избегая учун хам бир хил масаллик солинсада мазаси хил чикади. Бу паловга ман гаримдори солиб тайёрладим, альбатта паловга аччиг'и чикмайди лекин паловда пишган гаримдорининг мазаси иуда йокади :). Палов билан ко’шиб йейиш ундан хам мазали, аччик йаксши ко’рганимданми илоджи бо’льса хар доим соламан.Керакли масалликлар: 1 кг сабзи (гызылы, сариги хохишга караб. Данияда сарик сабзи йок экан, топилса хам, узбекистонникичалык ширин эмас)…
Батафсил Батафсил

Уйг'урча лаг'монни о'рганишни иуда хохлар эдим. Чунки уйг’урча лаг’монни о’зига хос та’ми бор. Buning sababi xoju degan ziravor ishlatilar ekan, o’zi qora murchga o’xshiydi lekin rangi qizilroq qoraga yaqin rang ekan.Худди кора мурчга о'шшаган думалок бо'ларкан, кейин майдалаб ишлатилар экан. Лаг'мон хамири тайёрланиши шу сайтимда «узбекча лаг'мон» да то'лик йозилган. Shunga faqat Sayini tayyorlanishini yozaman. Kerakli masalliqlar: 300 гр го'шт 2…
Батафсил Батафсил

Лози уйг’урча тайёрланадиган аччик. Иуда тез ва осон таййорланади. Музлатгичда узок сакласа хам бо'лади.Буни тайёрлаб ко'йиб, тузланган каром ва салатлар билан аралаштириб даа хам бо'лади. Чим-чи тайёрлашда хам ишлаца бо'лади. Керакли масалликлар: 1 пийола аччик гызыл кукуни (аччик паприка. Ман покистинликларни до'конидан олдим. Иуда хам аччикгина экан) 1 пийола куритиб майдаланган гаримдори 1 бош саримсоги масишга-йогахи (кераорги́кли) sarimsoqni blendrda maydalab uni ham aralashtiramiz. (смесь агара болмаса, яшшилаб…
Батафсил Батафсил

Yupqa asosan Toshkentda to’ylarda va chaqaloq tug’ilganda qovurdoq bilan qilinadigan taom.Бу юпкани ойиджонимла фарзандлик бо'лганимда неваралари учун о'з ко'ллари билан таййорладилар. Олдиларида бо'лмаганимиз учун татиб ко'риш насиб бо'лмаса хам расмлари ва видеоларини юбордилар ва мен буни о'з сайтимга ко'йдим. Sizlarga ham ilindim, tayyorlanish ketma-ketligini ajoyib video va sur’atga olganlar. Коп бор бирга хам тайёрлаганмиз, шуни асосида расмлар кетма кетлиги билан изох колдираман. Kerakli masalliqlar: Hamirini 1 kosa nomokob suvga qattiqroq hamir qoriladi. 2,5 кг сабзи 1 литр йогурта 1…
Батафсил Батафсил
.