Торт пишириш сирлари
Бисквит тайёрлаш - рецепти, сирлари, керакли масалликлар, пишириш усуллари тайёрлаш, пишириш рецепти сирлари, оддий ва мазали
Тўғри бисквит кўтарилган ва хаводор бўлиши керак. Аммо у хар доим ва хаммада хам шундай чиқавермайди. Аҳир бисквит бу ажойиб торт, пирожное ва печенйелар асоси хисобланади.
БИСКВИТ УЧУН ҲАМИР ТАЙЁРЛАШ
Кўп нарса ҳамирга боғлиқ. Классик (оддий) бисквит ҳамири учун 6 та ўртача катталикдаги туҳум, 130 грамм ун, 210 грамм шакар ва ваниллин (ёки 10 грамм ванилли шакар) керак. Даставвал олтита туҳумнинг оқи сариғидан ажратиб олинади. Пишириқ ҳамирига хеч қандай истеъмол содаси ёки қабартма (разрыхлитель) қўшилмайди. Лекин, агар ўзингизга ишонмасангиз, озгина қабартма қўшиш мумкин – хеч бўлмаганда унинг тайёр бўлган бисквитда таъми сезилмайди.
Туҳум сариқларига ванилин ёки ванилли шакар, 105 грамм шакар қўшинг ва хосил бўлган массани санчқи билан аралаштиринг. Санчқи ўрнига венчикдан фойдаланиш хам мумкин. Бунда аралашма оқ рангга кирши ва хажми бир неча марта ошиши керак. Шу сабабли уни еталчида интенсив аралаштириш керак.
Бисквит учун ун кислород билан бойитилган бўлиши даркор. Буни амалга ошириш учун унни бир неча марта элаб олиш кифоя. Агар шоколадли бисквит тайёлашни истасангиз, ҳамир массасига 3-4 чой қошиқ какао кукунидан қўшинг.
Сариғидан ажратиб олинган туҳум оқлари бошқа, мутлақ қуруқ ва тоза идишда кўпиртирилади. Бу вазифа учун миксер олган яҳши, даставвал туҳумни миксернинг энг паст тезлигида кўпртира бошланг. Масса кўпирганидан кейин энг юқори тезликка қўйинг. Бироз вақт ўтгач, туҳум оқлари қуюқлаша бошлайди. Шунда, кўпиртиришни тўҳтатмасдан, туҳум оқларига шакарнинг қолган қисмини қўшиб, мустахкам кўпик хосил бўлгунича кўпиртиришда давом этинг. Кўпиртирилган туҳум оқларининг учдан бир қисмини туҳум сариғи аралашмасига қўшиб, эхтиёткорлик билан бир ҳил масса хосил бўлгунча аралаштиринг.
Хосил бўлган аралашманинг юзасига унни элаб солиб, барчасини яна аралаштиринг. Сўнг, мазкур босқичдаги аралашмани қолган туҳум оқи сақланаётган идишга солиб, яна эхтиётколик билан аралаштиринг. Хосил бўлган суюқ ҳамирни қолипга солинг.
ПИШИРИШ УЧУН ИДИШ ТАНЛАШ
Бисквитни хар қандай шаклдаги қолипда пишириш мумкин. Агар торт учун бисквит керак бўлса, таҳминан 23-24 см диаметрли бўлган, ажраладиган айлана қолип олган яҳши. Қолипнинг пастки қисми ёғланади ва устидан бироз ун сепилади. Қолипнинг остига пишириқ пергамент қоғози ёйиш мумкин.Бу амаллар бисквит қолип остига ёпишиб қолмаслиги учун керак.
Бироқ, қолипнинг ён деворларини ёғламаслик лозим. Аҳир бисквит кўтарилиши керак. Ёғланган, демакки силлиқ деворлар ҳамирнинг кўтарилишига йўл қўймайди – ҳамир шунчаки пастга силжиб кетаверади. У пишиб бўлганидан сўнг, қолипнинг периметрли бўйлаб пичоқ билан уни секин кесиб чиқинг ва ажратиб олинг. Агар бисквит қолип деворларига ёпишиб қолишидан қўрқсангиз, уни хам пергамент қоғоз билан ўраш мумкин.
БИСВКИТ ПИШИРИШ ЖАРАЁНИ
Дуҳовкани туҳум оқини кўпиртиришни бошлашдан олдин ёқиш керак. Бисквит яҳши пишиши учун 180 °C етарли бўлади. Дуҳовка ҳамир тайёр бўлишигача яҳши қизиган бўлиши даркор, чунки бу бу ачитиладиган ҳамир тури эмас, уни сақлаб туриш пишириқнинг кўтарилмай қолишига сабаб бўлади. Бисквит таҳминан 30 дақиқа пиширилади. Пишириш жараёнида унга қанчалик қарагингиз келмасин, дуҳовка эшигини очиб кўриш қатъиян тақиқланади. Акс холда, совуқ хаво оқими туфайли у шунчаки чўкиб қолади ва сиз бисквит эмас, ингичка ширин қуймоқ оласиз. Кўришни истасангиз, дуҳовканинг ойнаси орқали қаранг. Тайёр бўлган бисквит секин босиб кўрилганда жойига қайта кўтарилади, унга гугурт чўпи ёки тиш кавлагич санчиб кўрилса, пишмай қолган ҳамир илашиб чиқмайди.
Бисквитни қалинроқ мустахкам ип билан кесиш жуда осон. Уни шимдиришни эса бисквит совигач ва бироз тургач амалга ошириш керак, яъни пишганидан 5 соатдан кейин.
БИСКВИТ ТАЙЁРЛАШ СИРЛАРИ
Хар бир пишириқда бўлгани каби, бисквит пиширишнинг хам сирлари мавжуд, уларга амал қилса, ушбу пишириқ янада хаводор ва мазали чиқади, демак:
Ҳамирни дуҳовканинг ўртача полкасига қўйинг – акс холда юқори қўйилган бисквит ёрилиши, паст қўйилганда эса пишиб улгурмасдан ости куйиб кетиши ҳавфи мавжуд.
Туҳумни чақишдан олдин совутиб олинг – шунда улар тезроқ кўпиради.
Суюқ ҳамир ичидаги хаво пуфакчалари чиқиб кетмаслиги учун уни керагидан ортиқ аралаштирмаслик керак.
Масаллиқларнинг барчаси бир ҳил хароратда бўлиши лозим – қанчалик совуқроқ бўлса, шунчалик яҳши. Ушбу мақсадда ҳамир тайёрланадиган идишни хам бир муддат музлатгичга қўйиб олиш мумкин.
Юқорида келтирилган кўрсатмаларнинг барчасига амал қилинг: унни элаш, дуҳовка эшигини очмаслик, қолипни ёғлаш ва хоказолар. Буларнинг барчаси бисквит тайёрлашда жуда мухим саналади.
Кефирдан мазали писириклар тайёрлаймиз
Кечаси ичилган 1 стакан кефир - ко‘пчилик учун шифобахш ихимлик. Лекин бу катик махсулотидан кенгрок фойдаланиш, масалан, мазали писирик писириш мумкин. Quyida kefir bilan pishiriladigan mazali pishiriqlarni tayyorlash usuli bilan tanishing.
Пирог мурабболи
Керакли махсулотлар: 1 стакан кефир, 2 та туксум, 1 стакан хар гандай мураббо, ярим стакан шакар, 2 стакан ун, бир чимдим туз.
Туксум, шакар, кефир, мураббони, ко‘пчитиб, ун, содовая ко‘шинг. Xamirni gaz patnisiga quyib, qizib turgan duxovkaga tiqing.
50 daqiqa davomida 180 daraja issiqda pishiring. Ксамир тайёр бо'либ, совигандан со'нг икки бо'лакка кесиб, мураббо йоки сметана ва шакарли крем суринг.
Кефирли манна
Керакли махсулотлар: 1 стакан кефир, 1 та туксум, 1 стакан манна йормаси, 1 стакан ун, 1 стакан шакар, 1 ош кошик осимлик мойи, 1 чимдим туз, 1 чимдим соды, 1 чой qoshiq долчин.
Туксум, кефир, шакар, манна йормаси, ун, сода, туз, дольчинни аралаштиринг. Xamirni 20 daqiqa tindiring.
Газ патнисига куйиб, 180 дараджагача киздирилган дуксовкада ярим соатча пиширинг.
Пиройка
Керакли махсулотлар: 1 стакан кефир, ярим стакан осимлик мойи, 3 стакана ун, 1 ош кошик шакар, 1 чой кошик туз, 10 г хамиртуруш.
Кефир, йог ‘, шакар, туз, ун, хамиртурушни аралаштиринг. Xamir qorib, taxminan 1 soatcha qoldiring.
Бу vaqtda xamir ichiga solinadigan mahsulotni tayyorlang. Бу карам, кайнатиб, эзилган картошка, мева йоки бошка нарса бо́лиши мумкин. Пиройка ясаб, дуксовкада кизаргунча пиширинг.
Начинкалийский пирог
Керакли махсулотлар: ярим литр кефир, 5 та туксум, 1 стакан ун, 1 чимдим туз.
Hammasini aralashtiring. Ксамир тайёр. Ичига истаган нарсангизни солишингиз мамкин: джйем, то'г'ралган пиёз билан аралаштирилган консервадаги сайра, то'г'ралган ко'к пийоз ва туксум аралашмаса, пислок ва дудланган го'шт аралашмаси ...
Qolipga yog ‘surib, xamirning yarmini quying, ichiga solinadigan mahsulotni joylab, qolgan xamirni ustidan quying. 170 darajagacha qizdirilgan duxovkada yarim soat davomida pishiring.
Мультиваркадаги писирик
Керакли махсулотлар: 250 мл кефира, ярим кг творог, 4 та туксум, ярим стакан манна йормаси, 150 г шакара, 1 чимдим туз, 1 чимдим соды, бир сиким майиз йоки бошка курук мева (та'бга караб).
Миксерда туксум, шакарни ко‘пиртиринг. Ko‘pirtirishni to ’xtatmasdan tvorog, кефир, манна, сода, туз, оксирида майизни ко‘шинг.
Идишга йог ‘суриб, суйук ксамирни куйинг. Мультиваркани «пиширик» режимига таксминан бир соатга йокинг.
Кекс тайёр бо'лгач, этийот бо'либ деворидан ко'чириб олинг. Идишдан агадариб, ликопчага джойланг. Устини ганд упаси, джем, каймок билан безатишингиз мамкин.
Шоколадки корджлар
Bu xamirning hammasini birdaniga ishlatmasa ham bo‘ladi.Бир юфт корж пиширишингиз мумкин. Колган xamirni sovutkichga qo‘yib, kechki ovqat yoki keyingi nonushtaga yangi biskvit pishiring.
Керакли махсулотлар: ярим литр кефир, 5 ош кошик осимлик мойи, 2 стакана шакара, 1 стакан какао кукуни, 3 стакана ун, 1 чимдим соды, 1 чимдим соды.
Tuxumni shakar bilan ko‘pirtiring. Какао, мой, кефир, ун, содани ко'шиб, хаммасини аралаштиринг. Корджларни йог ‘сурилган товада о’ртача оловда, копког’ини йопиб, анг ма’гули - шаффоф товада (пишган-пишмаганини ко’риб туриш учун) пиширинг.
Тайёр корджларни товадан ясси ликопчага агадаринг. Силлик джигар ранг пустыня иссик чой билан ичганда, лаззат багаишлайди.
.Eng zo'r 7 ta kremlar Tort va boshqa shirinliklar uchun - Tomchi.ru
Таркиби:
- 500 мл сут
- 200 гр шакар
- 1 чой qoshiq ванилин
- 4 дона тукс un
- 10 gr sariyog '
Tayyorlanishi:
Tuxum sarig'iga shakar va un solib yaxsilab aralashtiriladi.
Аралашмага иссик сут солиб мимо оловда гайнатилади. To’xtovsiz kovlab turiladi. Quyilib kirem holiga kelguncha qaynatiladi.Оловдан олиб сарийог 'ва ванилин ко’шилади. Крем юзи полиэтилен пакет билан йопиб совутилади.
2. Сарийогли крем.

Kerakli maxsulotlar:
- 200 gr sariyog ’,
- 4 dona tuxum,
- 1 stakan shakar,
- 100 gr shakar upasi
- бир чимдим ванилин
ванилини Tayyy: Девори калин идишда мимо оловда кайнатилади куйук полга келгунча.
Сарийог 'ва шакар упаси ко'пиртирилади, туксумли масса ва ванилин солинади.
3. Sariyog va quyultirilgan sutli krem.

Kerakli maxsulotlar:
- Bir banka quyultirilgan sut (380 гр)
- Bir qadoq sariyog ’200 gr)
Tayyorlanishi:
Sariyog’ va quyultirilgan kutilad’yaxshsh.
4. Tuxum va quyultirilgan sutli krem.

Tarkibi:
- 200 gr sariyog '
- 100 gr quyultirilgan sut
- 2 dona tuxum sarig'i
- bir chimdim vanilin yoki 30-50 g likyor 9002 sariyog'
- 0,5 стакан сут,
- 1 ош кошик манний йормаси,
- 1 ош кошик шакар,
- о, 5 чой qoshiq sariyog ', 9000'6
- 1 000 сардона чой кошик ванили шакар.
- 2 dona tuxum,
- 1 stakan shakar,
- 1 choy qoshiq vanil shakari,
- 1,5 stakan sut,
- 2 choy qoshiq eritilgan sariyoghi ' qosyoghi' 2.
yumsyorlarigan yumsyorlanishi копиртирилади.
Туксум сариги ванилин йоки ликйор билан ко’шилади ва сарийог’ли аралшмага солиб ко’пиртирилади.
5. Манный йормали крем.

Керакли макссулотлар:
Tayyorlanishi:
Sutga vanil va shakar solib qaynatiladi.Manniy yormasiga ozroq suv solinadi va sutga qo’shiladi qaynash darajasigacha qizdiriladi.
Tuxum sarig’i, shakar va sariyog ’ko’pirtiriladi. Оз-оздан манный йормали аралашма ко’шилади.
6. Эклер учун крем.

Таркиби:
Tayyorlash jarayoni:
Tuxum va un yaxshilab arolashtiriladi.Сутга шакар солиб qaynatiladi, сут tuxumli massaga oz-ozdan solib yaxshilab aralashtiriladi.
Аралашма мимо оловга ко'йилади, кайнаб кетмаслиги керак. Ванил ва шарийог солинади. Крем зудлик билан совутилади совуксувли ванначага ко'йиб.
7. Крем Маскарпони.

Таркиби:
200 гр творога (18%)
200 мл qaymoq (30%)
Toyyorlash:
Tvorog elakdon chiqariladi. Каймок солиб копиртирилади силлик кирем холига келгунча.
Bizning bu krem retseplarimizdan qo’rqmasdan foydalaning. Бу рецеплар sizga mazzali shirinliklar pishirishda qo’l keladi degan umiddabiz. Qo’rqmasdan xoxlagan kremingizga qaxva, asal, limon po’stlog’i qirindisi, muskat yong’oqi… vaho-kazolarni qo’shib tajriba qilib ko’ring. O’z tasavvurlaringizni amalga oshiring.
.Pazanda - shirin taomlar va pishriqlar retseptlari

Bu taomni oyijonimla qildila. Дам олиш куни хамма уйда, о'чокда товукли димлама килиб бердилар. Озлариниг рецептлари. Джудаям мазали. Пишиши учун икки соат кетадику, лекин тайёрланиши коп вакт талаб кылмийди. Керакли масалфклар: 2 кг картошка 3 кг товук ойоклари йоки 2 та бутун товук (бу катта омла учун) 1 литр йог 'зираворлар (кашнич уруг'и, карри, туз) 1 бош саримсок пийоз, юйорланиш , зираворлаб qo'ydila.Таомни тайёрлашни о'чокга о'т йокишдан бошлиймиз. Баланд олов йокиб, козон кызыгача,…
Батафсил Батафсил

Бу торти таййорланишини йозмийман, тайёрланиши мана бу йерда корсатилгандек таййорланган. Lekin bezatish uslubi Onam rahmatli qiladiganlaridek bezatdim. Онам джудаям пиширикларни сделал билан безатар эдилар. Бундай усулда безатилган тортни хеч каерда ва хеч кимда ко’рмаганман. Адам рассом болганликлари учун гоя уларники :).Онам хар доим торт киладиган бо'лсалар, шу безатилиш кисмини кутардик, бу гал гандай усулда безатаркинлар деб. Oddiy biskvit va orasiga yong’oqli bize qilardilar. Четларига эса ана шу биседан qo’yardilar. «Улыбка» ларни qivokkanlarida qiziqish bilan kuzatar edik. устини одатда мевалар билан безатар…
Батафсил Батафсил

Бу кекс хам менга иуда йокади, тайёрланиши осон, тез ва йокимли. рецаптни бу ердан олганман.Оиламга ветчина йокади, юмшоккина, мазали. Шу рецептдан муфинлар ветчина тайёрласа бо'лади. Керакли масалликлар: Мани колипим каттарок бо'лгани учун 1,5 микдорда киламан. 200 гр сарыог '200 гр шакар 1,5 г ванилина (ман кичкина qoshiqni uchida solaman, базан солмиман) 0, 5 ch.q разрикслител 4 тухум 200 гр qulupnay Ustiga quyish uchun qo’shimcha. 1 та тухум 50 гр шакар 125 мл сут Аввал Хона хароратида турган сарыог’га…
Батафсил Батафсил

Суши ва Роллар.Бу ветчина oilamning yaxshi ko’rgan yaxna taomi. Ю трубка дан ко’риб о’рганган эдим. Асосан гуруч ва гуруч учун макссус уксусли аралашма тайёрлаш керак екан. Сотувда ветчина бо'лар экан макссус суши учун деб йозилган уксуслар, лекин уни олиш шарт эмас экан. Уй шароитида хам тайёрласа бо'лар экан. Аввал бир нарсага ойдинлик киритоб олсак, суши ва роллинг фарки нимада. Человек интернетдан топган ма'лумотим куйидагича экан. Суши бу гуручли узун колбаса. Уни ичида норига о'ралган, мелодии балиг'и, креветка ёки саккиз оёкдан…
Батафсил Батафсил

Бу салатни «Шедрое лето» танлови сабабли катнашган о'кув курсда о'рганган эдим.Манга иуда хам йокган эди. Сизлар билан ушбу рецептни бо'лишмкчиман. Faqat biroz o’zgartirilgan, lekin ustozimiz o’rgatganlaridek qildim. Qo’y go’shtni o’rniga tovuq go’shti, qo’ziqorin o’rniga tuzlangan bodring qo’shsela ham bo’ladi deb o’rgatgan edilar. Шуларни озгартирдим. Керакли масалликлар: 300 гр ко’й го’шти (ман товукнинг ко’крак кисмини ишлатдим) 6 та тухум…
Батафсил Батафсил

Норин тайёрлашни бошидан охиргачан ойиджонимладан о’рганганман.Бувим, ойимга хам йордам бериб юрардим кичиклигимда лекин о'зим мустакил таййоклашни ва йо'л йо'рикларини кайнонамдан о'рганганман. Керакли масалликлар: 1,5-2 кг лам мол го'шти (0,5 кг от го'шти бо'льса яна хам мазали чикади. Человек от го'штини о'рнига ичига яримта кази то'г'рийман. Агар бо 'иса, бо'лмаса шундок мол го'штига кивураман.) 2 кг унга каттик хамир кордим (ба'зилар тухум хам соларкан, лекин ман солмасдан киламан.) 2-3 болак…
Батафсил Батафсил

Хар бир о'збекнинг о'зига хос плов тайёрлаш усули бор, избегая учун хам бир хил масаллик солинсада мазаси хар хил чикади. Бу паловга ман гаримдори солиб тайёрладим, альбатта паловга аччиг'и чикмайди лекин паловда пишган гаримдорининг мазаси иуда йокади :). Палов билан ко’шиб йейиш ундан хам мазали, аччик йаксши ко’рганимданми илоджи бо’льса хар доим соламан.Керакли масалликлар: 1 кг сабзи (гызыли, сариг’и хохишга караб. Данияда сарик сабзи йок экан, топилса хам, узбекистонникичалык ширин эмас)…
Батафсил Батафсил

Уйг'урча лаг'монни о'рганишни иуда хохлар эдим. Чунки уйг’урча лаг’монни о’зига хос та’ми бор. Buning sababi xoju degan ziravor ishlatilar ekan, o’zi qora murchga o’xshiydi lekin rangi qizilroq qoraga yaqin rang ekan.Худди кора мурчга о'шшаган думалок бо'ларкан, кейин майдалаб ишлатилар экан. Лаг'мон хамири тайёрланиши шу сайтимда «узбекча лаг'мон» да то'лик йозилган. Shunga faqat Sayini tayyorlanishini yozaman. Kerakli masalliqlar: 300 гр го'шт 2…
Батафсил Батафсил

Лози уйг'урча тайёрланадиган аччик. Иуда тез ва осон таййорланади. Музлатгичда узок сакласа хам бо'лади.Буни тайёрлаб ко'йиб, тузланган каром ва салатлар билан аралаштириб даа хам бо'лади. Чим-чи тайёрлашда хам ишлаца бо'лади. Керакли масалликлар: 1 пийола аччик гызыл кукуни (аччик паприка. Ман покистинликларни до'конидан олдим. Иуда хам аччикгина экан) 1 пийола куритиб майдаланган гаримдори 1 бош саримсоги масишга-йогахи (кераорги́кли) sarimsoqni blendrda maydalab uni ham aralashtiramiz. (смесь агара болмаса, яшшилаб…
Батафсил Батафсил

Yupqa asosan Toshkentda to’ylarda va chaqaloq tug’ilganda qovurdoq bilan qilinadigan taom.Бу юпкани ойиджонимла фарзандлик бо'лганимда неваралари учун о'з ко'ллари билан таййорладилар. Олдиларида бо'лмаганимиз учун татиб ко'риш насиб бо'лмаса хам расмлари ва видеоларини юбордилар ва мен буни о'з сайтимга ко'идим. Sizlarga ham ilindim, tayyorlanish ketma-ketligini ajoyib video va sur’atga olganlar. Коп бор бирга хам тайёрлаганмиз, шуни асосида расмлар кетма кетлиги билан изох колдираман. Kerakli masalliqlar: Hamirini 1 kosa nomokob suvga qattiqroq hamir qoriladi. 2,5 кг сабзи 1 литр йогурта 1…
Батафсил Батафсил
.Biskvit pishirish texnologiyasi - Tomchi.ru
Tuxumning oqi qottiq ko’pik hosil bo’lguncha ko’pirtiriladi. Оз-оздан шакар ко'шиб борилади (1 дон туксумга 2 ош кошик шакар).
Keyin tuxum sarig’i bittadan solinib, ko’pirtirish davom ettiriladi. So’ng oz-ozdan elangan un solinadi (1 дон туксумга бир ош кошик ун). Бу джарайон миксер йоки ко’пиртиргич йордамида баджарилади. Бунда ко'пиртириш джарайони бир йоналишда (миксер, я'ни чапдан онгга йоки онгдан чапга айлантирилади.Idishning tagida un qumoq-qumoq bo’lib qolmasligi kerak.Tayyor bo’lgan biskvit xamiri qolipga quyiladi va tezlikda oldindan isitilgan duxovkaga qo’yiladi. (duxovka patnisiga avval kalka qog’z, ustiga qolib qo’yiladi) .Biskvit duxovkaning o’rta kismida 160-180 C haropatda 30-50 daqiqa davomida pishiriladi. 20 дакикадан кейин зарур бо'лса патнис олиниб, бошка тарафига айлантириб ко'йилади. Бисквит пишганини билиш учун хамир устуни бармок билан аста босиб ко’рилади. Агар barmoq izi qolmasa, biskvit pishgan hisoblanadi va duxovkadan olinadi.Пишган бисквит колипи билан бирга ког'здан ко'чириб олинади ва совутилади (йаксши йонбошлатиб). Sovugan biskvit ho’l pichoq yordamida qolibda ko’chiriladi.
Баази тортлар учун бисквит иккига бо’линиб ораси керакли суюклик билан суг’орилади. Кесиш мобайнида хам пичокни субга ботириб хуллаб туриш керак.
Бисквит хамирли тортлар учун катта-кчиклигига караб макссулотлар quidagicha nisbatda nolinadi:
5-6 туксум, 250 г шакар, 130 г крахмал, 2-3 ош кашик какао, бир чимдим ванилин.
6 та туксум, 250 гр шакар, 200 гр ун, 5ош кошик шарийог, бир чимдим ванилин.
6 та tuxum, 250 гр шакара, 200 гр ун, 2-3 ош qoshiq kakao, бир чимдим ванилин.
6 та tuxum, 250 гр шакара, 200 гр ун, 100 гр каймока, бир чимдим ванилин.
.